• Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd, rustig aan zou je denken…… In een wijngaard is het nooit vakantietijd...... Lees meer

 • Groene vingers

  Groene vingers

  Als je een kleine tuin hebt, is het hebben van een moestuin geen optie. Natuurlijk kun je je uitleven in een moestuinbak van een vierkante meter, maar mijn groene vingers willen meer. Het huren van een stukje grond bij de plaatselijke volkstuinvereniging is de ‘ideale’ oplossing! Lees meer

 • Sheep Sharing

  Sheep Sharing

  Hannah en Heidi, zo heten onze schaapjes. Heerlijke wollige dames die al een soort van tam zijn. Want ze eten natuurlijk lekker uit de hand. Het is gezellig en ze keutelen lekker in de wei rond. Buitenwonen is ook genieten van de dieren die om je huis lopen. Lees meer

 • Rabarbertaart

  Rabarbertaart

  Vorig jaar 2 rabarberplanten in mijn tuin gezet. Een vergeten groente voor mij, maar dan in de letterlijke zin. Wist ook niet meer precies waar ze stonden. Maar opeens zijn ze er weer. Huge, mooi rood, met fantastische bladeren! Rabarber haalt jeugdherinneringen op. Lees meer

 • Wijn & Kunst

  Wijn & Kunst

  Wijn & Kunstdag 5 juni 2016 Onze wijngaard in de lente van 2016: Het snoeien en het opbinden van de wijnranken is al een paar weken af. Wel later dan gepland. Omdat de stokken nog jong zijn en het toch nog steeds vroor hebben we wat langer gewacht met de snoei. Jonge stokken zijn gevoelig voor vorst daarom hebben wij het risico op bevriezen proberen te beperken.  Het is prachtig geworden en we zijn trots op het resultaat. Lees meer

Home

Makkelijke moestuin

Categorie: Blog Geschreven door Elisabeth Jongeling / July 16, 2015
Makkelijke moestuin

Nou, daar gaat ie dan. Twee jaar geleden zijn we verhuisd naar het platteland. Ik werd er door vriendinnen om uitgelachen. ‘Jij? Op het platteland?’ Ja, ik sta er nu eenmaal om bekend dat ik een hekel heb aan vieze-vingers.

Dat ik niet houd van beestjes. En dat het allemaal wel een beetje strak moet ogen. Dus dat wij een oud huis kochten met een gezellige schuur. Nee, dat vond ‘men’ maar nix. Ik durfde het avontuur wel aan. Manlief ging voor het buitenleven. Ik voor het heerlijke nieuwe huis. Goede combi toch?

 

Nou, er is veel gebeurd. Er is een nieuw huis gebouwd achter het huis dat we kochten. Het oude huis werd gesloopt. Het land werd omgespit. Er kwamen vijftig vrachtwagens die 20 kuub zand per keer kwamen brengen. Jongens jongens wat een zomer hebben wij gehad. Met als letterlijk hoogtepunt de wietplanten die uit een van de grote stapels zand groeiden. Fun!

 

Bergen zand, bergen bouwvakkers. En wat een mooi project. Inmiddels wonen we – twee jaar later-  in een heerlijk energie-zuinig-plattelands-huis. Tussen beek en paddepoel. Met een heleboel land en een heleboel buiten-leven.

 

Het kon natuurlijk niet uitblijven. Die moestuin-manie kreeg ook mij in zijn greep. Ik merkte dat steeds vaker mijn blik bleef hangen op mooie moestuin. Tja.Strak. Ik houd ervan. Mooie lijnen, mooie eenheden. Vaak met mooie vakverdelingen. Maar hoe, hoe gaan we dat nu toch eens zelf opzetten. Grond genoeg, daar ontbreekt het niet aan. Maar het idee. En het moet wel een beetje mooi natuurlijk he?

 

Nou, daar kwam ie ineens: De makkelijke moestuin. www.makkelijkemoestuin.nl. Wat een geweldig concept. Wat een inspiratie. Dusse, we zijn er maar eens mee begonnen.

 

Van pumps tot….

 

 

Thank for sharing!

Over de blogger


Elisabeth Jongeling

Elisabeth, hoofdredacteur bij Pumps & Prei en een baan in de finance-industrie,  houdt het liefst de touwtjes goed in handen. Met de komst van haar twee kinderen leerde ze al dat niet alles te plannen is. Toen ze met het gezin ook nog ‘buiten’ gingen wonen, veranderde haar leven helemaal. Ze geniet volop van het Noaberschap, de hoeveelheid lucht in de lucht en de bijzonderheden die oa een moestuin met zich meebrengt.