• Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd, rustig aan zou je denken…… In een wijngaard is het nooit vakantietijd...... Lees meer

 • Groene vingers

  Groene vingers

  Als je een kleine tuin hebt, is het hebben van een moestuin geen optie. Natuurlijk kun je je uitleven in een moestuinbak van een vierkante meter, maar mijn groene vingers willen meer. Het huren van een stukje grond bij de plaatselijke volkstuinvereniging is de ‘ideale’ oplossing! Lees meer

 • Sheep Sharing

  Sheep Sharing

  Hannah en Heidi, zo heten onze schaapjes. Heerlijke wollige dames die al een soort van tam zijn. Want ze eten natuurlijk lekker uit de hand. Het is gezellig en ze keutelen lekker in de wei rond. Buitenwonen is ook genieten van de dieren die om je huis lopen. Lees meer

 • Rabarbertaart

  Rabarbertaart

  Vorig jaar 2 rabarberplanten in mijn tuin gezet. Een vergeten groente voor mij, maar dan in de letterlijke zin. Wist ook niet meer precies waar ze stonden. Maar opeens zijn ze er weer. Huge, mooi rood, met fantastische bladeren! Rabarber haalt jeugdherinneringen op. Lees meer

 • Wijn & Kunst

  Wijn & Kunst

  Wijn & Kunstdag 5 juni 2016 Onze wijngaard in de lente van 2016: Het snoeien en het opbinden van de wijnranken is al een paar weken af. Wel later dan gepland. Omdat de stokken nog jong zijn en het toch nog steeds vroor hebben we wat langer gewacht met de snoei. Jonge stokken zijn gevoelig voor vorst daarom hebben wij het risico op bevriezen proberen te beperken.  Het is prachtig geworden en we zijn trots op het resultaat. Lees meer

Home

Radijsje uit het paradijsje

Categorie: Blog Geschreven door Marian Borneman / July 16, 2015
Radijsje uit het paradijsje

Ik ben gelukkig als ik zelf mijn brood bak. Als ik ‘s ochtends met mijn suffe hoofd al vroeg kruiden hak voor de zelfgemaakte pesto. De crème brûlée, ook zelfgemaakt natuurlijk, in de koelkast zet ter voorbereiding op een gezellige middag/ avond met vrienden.

Hapje,drankje erbij … het leven kan mooi zijn.
Koken met behulp van pakjes is een zeldzaamheid voor mij. Mijn voorkeur gaat uit naar pasta sauzen gemaakt van verse groente en kruiden, aardappeltjes uit de oven met verse rozemarijn en knoflook erover. Verse muntthee. Dat soort werk.

En toen viel het kwartje. Een stuk tuin waar niets mee gedaan werd en een doorn in ons oog was, kon effectief ingezet worden als toeleverancier voor mijn eigen keuken.
Meer grip op je eigen voedselketen. Een logisch vervolg op het reeds ingeslagen pad om meer biologisch vlees te eten en om flexitariër te zijn.
Geen volkstuinachtige toestand, hé, het oog wil natuurlijk ook wat. En een man die zich bereidwillig verklaarde om de tuin hiervoor aan te passen. Hij realiseerde zich terdege wat een werk dat zou zijn. En ik dacht natuurlijk alleen aan het eindresultaat en zag al heel cosy mezelf zitten in de tuin, de groente de grond uit kijkend. Me niet bezig houdend, wellicht onbewust wegdrukkend, het idee dat daar ook werk voor verzet moest gaan worden. Onkruid wieden, schoffelen, hoeveel werk kon dit zijn...maar of ik groene vingers heb? Geen idee. Maar ik heb mijn potager in de tuin of zoals de Engelsen zeggen: kitchen garden.

Gelukkig belandde ik midden in de AH moestuin media hype en reed kilometers om, om bij de AH moestuinzaden te “krijgen”. In februari gestart met zaadjes voor sla, aardbeien en spinazie. Uiteindelijk hebben de sla  ( oorzaak: nachtvorst), aardbeien ( niet gekiemd) en spinazie ( zelf weggegooid. Die 3 blaadjes zouden in de wok inslinken tot 1 theelepel groente) het niet gehaald. En realiseerde ik mij dat wilde ik dit project tot een succes maken ,ik mij serieus moest gaan verdiepen in de wereld van het moestuinieren. Redelijk perfectionistisch ben ik ook nog wel.
Gelukkig: Google is my friend. En sinds deze week ben ik de trotse ouder van een paar gekweekte radijsjes. Dat ze de gemakkelijkste groente zijn om te kweken en dat het eigenlijk niet kan mislukken vergeet ik maar even… Ik ben trots
Neem deze week mijn radijsjes mee naar mijn werk en heb ontdekt dat ze ‘s avonds erg lekker smaken bij een borrel. In een mooi schaaltje, heel klein beetje olijfolie, zeezout erover. Lekker!

Thank for sharing!

Over de blogger


Marian Borneman

Marian woont in een prachtig vrijstaand huis en heeft net een stuk van haar tuin opgeofferd voor een moestuin. En natuurlijk niet voor een lélijke moestuin. Het is zeer stylish en modieus geworden. Marian houdt van mooie dingen, van het leven en van koken en eten. Haar drukke baan in sales vraagt veel energie maar levert ook veel energie op door de vele kansen die op haar pad komen. En energie haalt ze ook uit een goede balans tussen gezondheid en genieten. Druk gezin met man, twee pubers en een hond die die aardbeien uit de tuin opeet, als ze de kans krijgt.