• Vakantietijd in de wijngaard

    Vakantietijd in de wijngaard

    Vakantietijd, rustig aan zou je denken…… In een wijngaard is het nooit vakantietijd...... Lees meer

  • Groene vingers

    Groene vingers

    Als je een kleine tuin hebt, is het hebben van een moestuin geen optie. Natuurlijk kun je je uitleven in een moestuinbak van een vierkante meter, maar mijn groene vingers willen meer. Het huren van een stukje grond bij de plaatselijke volkstuinvereniging is de ‘ideale’ oplossing! Lees meer

  • Sheep Sharing

    Sheep Sharing

    Hannah en Heidi, zo heten onze schaapjes. Heerlijke wollige dames die al een soort van tam zijn. Want ze eten natuurlijk lekker uit de hand. Het is gezellig en ze keutelen lekker in de wei rond. Buitenwonen is ook genieten van de dieren die om je huis lopen. Lees meer

  • Rabarbertaart

    Rabarbertaart

    Vorig jaar 2 rabarberplanten in mijn tuin gezet. Een vergeten groente voor mij, maar dan in de letterlijke zin. Wist ook niet meer precies waar ze stonden. Maar opeens zijn ze er weer. Huge, mooi rood, met fantastische bladeren! Rabarber haalt jeugdherinneringen op. Lees meer

  • Wijn & Kunst

    Wijn & Kunst

    Wijn & Kunstdag 5 juni 2016 Onze wijngaard in de lente van 2016: Het snoeien en het opbinden van de wijnranken is al een paar weken af. Wel later dan gepland. Omdat de stokken nog jong zijn en het toch nog steeds vroor hebben we wat langer gewacht met de snoei. Jonge stokken zijn gevoelig voor vorst daarom hebben wij het risico op bevriezen proberen te beperken.  Het is prachtig geworden en we zijn trots op het resultaat. Lees meer

Over de blogger


Tarte taart An

 

 

 

Dit blogbericht is een samenwerking tussen Merel & Anja! Merel bestiert de moestuin, Anja de keuken. Uit de grond, op je bord. Samen bekijken ze wat de moestuin brengt en wat je met de oogst kunt doen!

 

Anja Roubos vertelt verhalen over eten door middel van fotografie, video & woord. Op haar blog ‘Tarte taart An” (www.tartetaartan.nl) en haar website Foodie Records (www.foodierecords.nl) deelt zij haar verhalen. 'Met verhalen probeer ik mensen aan te zetten tot denken, mensen te laten voelen en ook nog te laten handelen (hup, trek aan dat keukenschort en ga aan de slag met potten, pannen en een hoop liefde!). Ik wil laten zien dat je meer kunt dan je zelf denkt!' Voor Pumps & Prei werkt zij samen met Merel Jongeling.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lavas

Categorie: Blog Geschreven door Tarte taart An / December 18, 2017

“Kun jij iets met Lavas?” Vriendin Merel houdt een bos groen omhoog. Het heeft wel wat weg van een uit de kluiten gewassen bos bladselderij. 'Alice in Wonderland'-achtige proporties. Geen idee! Ik Google er een eindje op los en ontdek dat Lavas al eeuwen wordt gebruikt als smaakversterker en als alternatief voor zout. Lees meer...