• Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd in de wijngaard

  Vakantietijd, rustig aan zou je denken…… In een wijngaard is het nooit vakantietijd...... Lees meer

 • Groene vingers

  Groene vingers

  Als je een kleine tuin hebt, is het hebben van een moestuin geen optie. Natuurlijk kun je je uitleven in een moestuinbak van een vierkante meter, maar mijn groene vingers willen meer. Het huren van een stukje grond bij de plaatselijke volkstuinvereniging is de ‘ideale’ oplossing! Lees meer

 • Sheep Sharing

  Sheep Sharing

  Hannah en Heidi, zo heten onze schaapjes. Heerlijke wollige dames die al een soort van tam zijn. Want ze eten natuurlijk lekker uit de hand. Het is gezellig en ze keutelen lekker in de wei rond. Buitenwonen is ook genieten van de dieren die om je huis lopen. Lees meer

 • Rabarbertaart

  Rabarbertaart

  Vorig jaar 2 rabarberplanten in mijn tuin gezet. Een vergeten groente voor mij, maar dan in de letterlijke zin. Wist ook niet meer precies waar ze stonden. Maar opeens zijn ze er weer. Huge, mooi rood, met fantastische bladeren! Rabarber haalt jeugdherinneringen op. Lees meer

 • Wijn & Kunst

  Wijn & Kunst

  Wijn & Kunstdag 5 juni 2016 Onze wijngaard in de lente van 2016: Het snoeien en het opbinden van de wijnranken is al een paar weken af. Wel later dan gepland. Omdat de stokken nog jong zijn en het toch nog steeds vroor hebben we wat langer gewacht met de snoei. Jonge stokken zijn gevoelig voor vorst daarom hebben wij het risico op bevriezen proberen te beperken.  Het is prachtig geworden en we zijn trots op het resultaat. Lees meer

Home

Van pumps tot…

Categorie: Blog Geschreven door Elisabeth Jongeling / July 17, 2015
Van pumps tot…

Tja, en dan woon je twee jaar op het platteland. Die pumps zijn niet handig. Want, dat grint bijvoorbeeld…. Of wat te denken van het natte gras. De buren hadden het al gemeld toen ze in de eerste week een borrel kwamen drinken.

‘je moet aan de klompen’. En ook: ‘bij de Welkoop vind je de beste damesklompen’. Hartelijk heb ik ze toegelachen. ‘ik aan de klompen’?

 

Maar twee jaar later is het schoenenvakje in de bijkeuken helemaal vol met mijn buitenschoeisel. Klompen voor het betere in-en-uit-stap-werk. Want hee, als je buiten woont dan leef je ook veel buiten. En dat betekent dat je vaak van binnen naar buiten gaat.

 

En dan ga je niet telkens met vieze voeten naar binnen. Klompen zijn onmisbaar! Maar voor het betere ‘stylish met paard en kind op stap’ werk heb je natuurljk wel mooie laarzen nodig. Ik moet bekennnen dat ik die al in de eerste maand van het nieuwe buitenleven heb gekocht bij de countrystore.  Dat vond ik wel mooi passen bij het buitenleven. Wel echte Dubarry’s he?

 

En dan natuurlijk nog de stevige stappers/ wandelshoes. Onmisbaar voor in het natte weiland, voor vroege wandelingen bij de paddepoelen of het struinen door het mooie natuurmonumentengebied rondom ons huis. Ja, ik draag iedere dag hakken. Maar steeds vaker… andere shoes.

Thank for sharing!

Over de blogger


Elisabeth Jongeling

Elisabeth, hoofdredacteur bij Pumps & Prei en een baan in de finance-industrie,  houdt het liefst de touwtjes goed in handen. Met de komst van haar twee kinderen leerde ze al dat niet alles te plannen is. Toen ze met het gezin ook nog ‘buiten’ gingen wonen, veranderde haar leven helemaal. Ze geniet volop van het Noaberschap, de hoeveelheid lucht in de lucht en de bijzonderheden die oa een moestuin met zich meebrengt.